Objavljeno: 3.7.2008

AMD predstavil tri nove štirijedrnike

AMD ima novega paradnega konja, ki sliši na ime Phenom X4 9950 Black Edition. Gre za najhitrejši Phenom procesor ta hip, saj njegova štiri jedra delujejo s taktom 2,6 GHz, pri tem pa ne porabijo več kot 140 W energije. Oznaka Black Edition daje vedeti, da ima procesor odklenjen množilnik in kot tak še nekaj navijalskega potenciala. Nova sta tudi procesorja AMD Phenom X4 9350e ter Phenom X4 9150e, ki se odlikujeta z energijsko varčnostjo.

Phenom X4 9350e tiktaka pri dveh gigahercih, medtem ko jedra Phenoma X4 9150e delujejo s taktom 1,8 GHz, v obeh primerih pa gre za varčna procesorja, saj njuna poraba pod polno obremenitvijo ne presega 65 W.

Vsi trije procesorji so izdelani v 65-nm tehnološkem procesu in premorejo 64K prvonivojskega pomnilnika ter 512 KB drugonivojskega pomnilnika na posamezno jedro, medtem ko je L3-pomnilnik kapacitete 2 MB porazdeljen med vsa štiri jedra. Procesorji na podnožju AM2+ so združljivi z večino osnovnih plošč na tržišču.

Znane so tudi že cene novincev, ki znašajo 235, 195 ter 175 ameriških dolarjev, seveda v primeru, da kupite tisoč procesorjev. Z manjšo zamudo bodo procesorji na voljo tudi pri nas, po že ustaljeni praksi pa lahko dolarske cene lahko pretvorimo v evrske in jim dodamo med 10 in 20 odstotkov marže trgovcev. A še vedno gre za relativno ugodne štirijedrnike.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji