Objavljeno: 13.3.2013 01:00

AMD Richland

AMD je predstavil novo družino procesorjev A-series z delovnim imenom Richland, ki je namenjena prenosnim računalnikom z nekaterimi inovativnimi novostmi. S strojne plati so procesorji Richland zelo podobni dosedanji generaciji procesorjev Trinity, s katerimi delijo skoraj enak CPU in 32-nm proizvodni proces.

Toda Richland prinaša grafiko na osnovi Radeona HD8000M, s katero dosegajo med 20% in 40% višjo zmogljivost ob hkrati nižji porabi energije. AMD trdi, da bo tipičen prenosnik z novim procesorjem ob predvajanju filma v ločljivosti 720p deloval približno eno uro dlje ob enem polnjenju akumulatorjev.

Toda če se zdi strojna plat povsem povprečna, zanimivost predstavljajo spremne programske rešitve, ki jih AMD obljublja v kombinaciji s procesorji serije A. S pomočjo posebnega programa in vgrajene video kamere naj bi novi prenosniki podpirali krmiljenje nekaterih funkcij računalnika in okolja Windows 8 s kretnjami. Podobno kot počne Microsoftov xBox z dodatkom Kincet. Obljubljajo tudi razpoznavo obrazov (za hitro prijavo) ter zmožnost zrcaljenja slike iz prenosnika na televizor. Upajo seveda, da bo to dovolj za spopad z Intelovimi procesorji Ivy Bridge in nasledniki Haswell.

http://www.amd.com

N4-7bBywUSk

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji