Objavljeno: 21.5.2009

AMD se pripravlja na splavitev nove mobilne platforme

Sejem Computex Taipei 2009 se nazadržno bliža, za predsejemsko vročico pa so že poskrbeli pri AMD-ju, kjer so medijem potiho dali vedeti, da bodo v začetku junija predstavili svojo novo mobilno platformo, zaenkrat znano pod delovnim imenom Tigris.

Srce platforme Tigris bo predstavljal zmogljiv dvojedrnik, z zaenkrat še kodnim imenom Caspian, znano pa je, da bo izdelan v 45-nm tehnološkem procesu in bo uporabljen v navezi s tretjo generacijo podnožja S1, ki naj bi bilo združljivo tudi s štirijedrnimi procesorji. Mogoče nas bodo pri AMD-ju presenetili in še predčasno pokazali celo mobilnega štirijedrnika, ta je sicer načrtovan za prihodnje leto. Na osnovni tiskovini, namenjeni prenosnim računalnikom bosta svoje delo opravljala še vezna nabora RS880M ter SB710, kar pomeni, da bodo prenosniki opremljeni z eno zmogljivejših različic integriranih grafičnih kartic ATI Mobility Radeon.

V eni redkih informacij, ki je še pricurljala s strani AMD, bo nova platforma namenjena predvsem prenosnikom standardnih mer, v segment netbookov se zaenkrat še ne mislijo vmešavati. Podrobnejši podatki o porabi energije, cenah ter tržnih imenih bodo znani ob predstavitvi prihodnji mesec.

www.amd.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji