Objavljeno: 21.2.2009

AMD spodbuja partnerje k izdelavi lastnih grafičnih rešitev

Pri AMD-ju tudi v prihodnje ostajajo zvesti svoji partnerski politiki, ki tehnološkim partnerjem omogoča izdelavo »nestandardnih« grafičnih rešitev, zgrajenih okoli njihovih grafičnih procesorjev Radeon. Med najbolj domiselnimi proizvajalci, se je v preteklosti z lastnimi rešitvami izkazalo podjetje Sapphire, ki je pripravilo več lastnih inkarnacij preteklih družin grafičnih procesorjev.

Proizvajalcu Sapphire sledi ASUS, ki pa svoja odstopanja od referenčnih dizajnov tiskanih vezij ponavadi uporablja le pri najzmogljivejših modelih kartic. Sicer pa AMD nadaljuje ATI-jevo sodelovanje s proizvajalci grafičnih kartic in proizvajalcem, ki se odločijo narediti lastne različice najzmogljivejših kartic tudi dostavi po njegovem mnenju najboljše procesorske sredice (običajno tiste z najvišjim potencialom doseganja visokih delovnih taktov).

AMD bo tudi z novo generacijo grafičnih procesorjev proizvajalcem grafičnih kartic omogočil lastne prilagoditve, čeprav se zaveda, da se le-ti zaradi splošnega nižanja stroškov vse bolj držijo referenčnih dizajnov tiskovin, saj prodaja najdražjih kartic ne dosega velikega obsega.

www.amd.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji