Objavljeno: 21.5.2001

AMD tudi pri strežnikih

AMD napoveduje, da bo s predstavitvijo dvoprocesorskih delovnih postaj in strežnikov spodnjega razreda uspešno konkuriral Intelu tudi na tem področju. Novi sistemi bodo temeljili na procesorju Palomino (nekoliko izboljšani Athlon) z začetnim taktom 1 GHz in sistemskem naboru 760 MP, ki uporablja pomnilnik DDR. Neuradni datum predstavitve je 15. maj, delujoče prototipe pa smo že lahko videli na letošnjem CeBitu.

Intelov odgovor so strežniki s procesorjem Foster (Pentium 4 Xeon), ki bodo delovali s sistemskim naborom i860 in pomnilnikom RDRAM. Ta kombinacija bo omogočala izredne pasovne širine - 3,2 GB/s (dve) ali celo 6,4 GB/s (štiri pomnilniška vodila). Predstavili naj bi jih do konca maja.

Srdita bitka med proizvajalcema procesorjev se torej seli še na trg strežnikov. Intel ima tu dolgoletne izkušnje, temu primerna sta cena, vendar tudi zanesljivost njihovih sistemov. AMD šele vstopa na to področje, njegovi izdelki bodo cenejši, verjetno pa bo potrebno kar nekaj časa, da si bo pridobil zaupanje največjih kupcev.

http://www.intel.com

http://www.amd.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji