Objavljeno: 31.10.2003

AMD z manjšo izgubo

Tretje trimesečje se je za družbo AMD končalo z izgubo v višini 31 milijonov dolarjev, kar je bilo manj od pričakovanj. Boljša prodaja računalnikov je povečala povpraševanje po AMD-jevih procesorjih in čipih, tako da so ustvarili 954 milijonov dolarjev prometa, analitiki pa so pričakovali skoraj sto milijonov dolarjev manj. Na prihodek je vplivala tudi višja povprečna cena procesorjev in čipov.

V prihodnosti si veliko obetajo od čipa Athlon 64, ki bo do konca prihodnjega leta vgrajen v polovico vseh novih računalnikov z AMD-jevimi procesorji. Athlon 64 so doslej uporabljali le v računalnikih za domačo rabo, kmalu pa bo našel mesto tudi v poslovnih izdelkih. AMD-jeve procesorje vgrajujejo vsi največji proizvajalci računalnikov, razen Della, vendar AMD kljub temu ne uspe zmanjšati prednosti Intela.

Četrtletnega dobička niso okusili že več kot dve leti, predstavitev čipov, izdelanih z 90-nanometrsko tehnologijo so prestavili v prvo polovico leta 2004, neugodna za njih pa je tudi zakasnitev novih različic Oken. V letu 2005 naj bi luč sveta ugledal tudi naslednik Opterona, ki so ga zaenkrat poimenovali K9.

http://www.amd.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji