Objavljeno: 31.8.2002

AMDjevi procesorji v novih Compaqih

AMD uspešno tekmuje z Intelom pri prodaji končnim kupcem prek manjših ponudnikov, medtem ko pri prodaji velikim proizvajalcem računalnikov doslej ni imel preveč uspeha, zlasti na področju poslovne rabe. To naj bi spremenila nova pogodba s podjetjem HP, ki bo AMDjeve procesorje uporabilo v svojih računalnikih Compaq Evo D315.

Novi Compaq bo v osnovni različici opremljen s procesorjem Athlon XP 2000+, 128 MB pomnilnikom in 20 GB velikim diskom. Za grafiko bo skrbel procesor nVidia GeForce2, računalnik bo opremljen tudi z omrežnim vmesnikom, operacijski sistem pa bo Windows XP Home. Cena osnovnega modela je v ZDA 550 dolarjev. Zahtevnejši kupci si bodo lahko osnovno različico nadgradili do 1GB pomnilnika, večjimi diski in procesorjem Athlon XP 2200+, računalnik pa bo na voljo tudi s profesionalno različico sistema Windows XP.

Sodelovanjem med AMDjem in HPjem naj bi bilo dolgoročnejše, saj partnerja že načrtujeta bodočo osvežitev ponudbe s procesorjem 2400+. AMD si s sodelovanjem z družbo HP obeta vstop na tržišče, ki ga zaenkrat povsem obvladuje Intel, medtem ko želi računalniški velikan z novim cenovno ugodnim modelom prehiteti podjetje Dell v prodaji osebnih računalnikov.

http://www.amd.com

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji