Objavljeno: 11.3.2004

Ameriška vojska ne želi brezplačnih zbirk Microsoft Office

Vladni uslužbenci v ZDA so v minulih mesecih prejeli številne plošče z brezplačno programsko opremo družbe Microsoft, s čimer naj bi kršilietične kodekse vladnih uslužbencev.

Pri Microsoftu so vse od začetka prodaje lani že razposlali več deset tisoč brezplačnih kopij zbirke Office 2003, ki sicer stane približno 500 dolarjev. Takšne pošiljke so doslej naslavljali na zaposlene v velikih podjetjih, nedavno pa so jih začeli pošiljati tudi državnim uslužbencem ministrstva za obrambo in notranjega ministrstva v ZDA. Vodstvo ameriške vojske pa je šlo še dlje in je pozvalo Billa Gatesa, naj iz njegovega podjetja prenehajo pošiljati brezplačne programe, ki so sicer plačljivi. Pri Microsoftu pojasnjujejo, da tako novim potencialnim uporabnikom omogočijo vpogled v nove funkcije programske zbirke Office. Vsakemu brezplačnemu izvodu dodajo dopis, da lahko prejemnik program vrne, brezplačno seveda.

Ameriška vojska je sicer junija lani kupila za 471 milijonov dolarjev Microsoftovih programov za približno pol milijona računalnikov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji