Objavljeno: 13.6.2002

Amis.net ponuja ADSL!

Tretji največji ponudnik dostopa do interneta v Sloveniji, mariborski Amis.net, je s Telekomom podpisal pogodbo za uporabo asinhrone povezave ATM z vozlišči ADSL (DSLAM), kar pomeni, da bodo tudi oni kmalu pričeli tržiti dostop do interneta preko ADSL.

Telekom je pričel lanskega marca tržiti ADSL ponudnikom dostopa do interneta, vendar je tak dostop do interneta doslej ponujalo le Telekomovo hčerinsko podjetje SiOL. Ostali ponudniki so se ob tem pritoževali, da so Telekomove cene previsoke ter naravnane tako, da si lahko trženje ADSL privoščijo edinole res veliki ponudniki, zaradi česar ima SiOL kot največji precej prednosti. Dodatno je konkurenco uspel odriniti tudi SiOL, saj so ponudili ADSL po precej nizkih cenah, po mnenju mnogih celo dumpniških.

V enem letu trženja ADSL je SiOL uspel pridobiti večje število uporabnikov, predvsem tistih, ki so že dalj časa čakali na možnost širokopasovne povezave v internet, kar pomeni, da bodo imeli naslednji ponudniki z Amis.netom na čelu precej težje delo pri pridobivanju novih naročnikov.

Iz Amis.net danes nismo uspeli dobiti izjav glede pričetka trženja dostopa do interneta preko ADSL-a, kakor tudi ne o prepustnosti povezave.

http://www.amis.net

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji