Objavljeno: 19.6.2002

Amis.net ponuja podjetjem konkurenčni ADSL

Leto dni po tem, ko je Telekom pričel ponudnikom dostopa do interneta ponujati možnost priklopa na ADSL, se je pojavil tudi drugi ponudnik, mariborsko podjetje Medinet, bolj znano po blagovni znamki Amis.net.

Amis.dsl je v prvi fazi na voljo zgolj pravnim osebam v Ljubljani, saj se pri Medinetu vpeljave ADSL-a lotevajo postopoma. Kot razlaga Jure Verhovnik, direktor trženja pri Medinetu, naj bi jeseni dostop do interneta preko ADSL ponudili tudi podjetjem v Mariboru. Vzrok za postopno vpeljavo je predvsem v visokih stroških, ki so povezani z vpeljavo storitve, saj je potrebno tudi poskrbeti za primerno infrastrukturo na vseh Telekomovih centralah, kjer storitev ponujajo.

Ponudba Amis.dsl se od SiOL-ove precej razlikuje, saj podjetjem ponujajo izbiro med tremi naročniškimi paketi, ki se razlikujejo po hitrosti povezave in dodatnih storitvah, vsem pa je skupno, da je lahko na ADSL vmesnik priključimo celotno krajevno omrežje podjetja. Pri SiOL-u je v osnovni različici ADSL ponudbe za podjetja, ki stane 12 tisoč tolarjev na mesec, mogoče priključiti na vmesnik samo en računalnik, za priklop omrežja pa je treba plačevati 58 tisoč tolarjev naročnine. Osnovni paket Amis.dsl 512 omogoča klasično hitrost prenosa podatkov (do 512/128 kb/s), medtem ko hitrejša paketa omogočata hitrost povezave do 768/512 kb/s in 1024/512 kb/s. Naročnina za osnovni paket je bistveno nižja kot primerljiva ponudba pri SiOL-u in znaša nekaj manj kot 30 tisoč tolarjev, medtem ko je za srednji paket treba odšteti 41 tisočakov, za najhitrejšega pa malo manj kot 60 tisoč tolarjev.

Kljub SiOL-u konkurenčnim cenam na področju ADSL povezave za podjetja z omrežji, pa na Medinetu ne nameravajo ponuditi konkurenčne ponudbe za fizične osebe, saj so SiOL-ove cene izjemno nizke. Kot razlaga Jure Verhovnik, seveda pripravljajo tudi ponudbo za fizične osebe, vendar ta še ne bo kmalu na voljo, veliko pa je odvisno tudi od morebitnih sprememb Telekomovih cen.

Poleg ponudbe ADSL so pri Amis.netu predstavili tudi prenovljen portal www.amis.net, ki sedaj ponuja obilo informacij in možnost prilagajanja uporabniku. Predstavljena podoba pa naj še nekaj mesecev ne bi bila končna, saj nameravajo pri Medinetu portal še naprej aktivno razvijati.

http://www.amis.net

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji