Objavljeno: 14.11.2003

Andreessen zagovarja DCML

Petindvajset podjetij je nedavno na konferenci predstavilo iniciativo za nov standard DCML (Data Center Markup Language), ki temelji na opisnem jeziku XML. Standard naj bi bil temelj za zagotavljanje in pripravo programov v velikih podjetjih.

Iniciativo so prevzela podjetja Opsware, EDS, Computer Associates in BEA Systems, ki so napovedala oblikovanje organizacije DCML Organization, ki naj bi skrbela za vzdrževanje in razvoj predlaganega standarda. Dolgoročno naj bi DCML zagotovil enostavnejši način za doseganje združljivosti med razpršenimi sistemi IT in tako vzpodbujal rabo računalništva na zahtevo v velikih podatkovnih središčih.

Predlog standarda obsega široko paleto elementov za podatkovna središča, med njimi tudi omrežne in pomnilniške sisteme. Zagotavlja tudi podporo za operacijske sistem, kot so Windows, Linux in Unix.DCML naj bi tako bil prvi standardni model, ki opisuje vsebino podatkovnega središča in način za sestavo takšnih okolij. Tako zagotavlja sistematično reprodukcijo, izgradnjo ali vnovično zagotavljanje poljubnega dela podatkovnega središča, pravijo zagovorniki.

Marc Andreessen, predsednik družbe Opsware, nekoč pa prvi mož družbe Netscape, trdi, da naj bi DCML bil neke vrste HTML za podatkovna središča. Prav zato ga morajo posvojiti tudi IBM, Sun in Microsoft, kar lahko traja še nekaj časa. Specifikacija 1.0 naj bi bila na voljo v začetku leta 2004, podjetje Opsware pa naj bi prve izdelke, skladne z DCML, ponudilo že do konca leta 2004.

http://www.opsware.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji