Objavljeno: 22.8.2012

Android za učence

Angleško podjetje Ergo Electronics smo spoznali po poceni tablicah GoTab, zdaj pa poizkušajo vzbuditi pozornost z zanimivim hibridom med tablico in prenosnikom GoNote, ki ga namenjajo predvsem šolski rabi. Osnova sta procesor ARM s taktom 1,2 GHz in 10,1-palčni zaslon na dotik z ločljivostjo 1024 x 768 pik. Pomnilnik je velik 1 GB, za hrambo podatkov pa še 8 GB velik Flash RAM. K sreči, je to možno nadgraditi s karticami microSD. Celoto poganja Android 4.0 (ICS).

Osnovne tehnične lastnosti so torej povsem primerljive z večino tabličnih računalnikov, a je vgrajeno v ohišje prenosnika. To pomeni, da dobimo navadno tipkovnico (ki žal ni ločljiva), sledilno ploščico, zaradi obilja prostora pa kar nekaj vmesnikov. Kar štiri vmesnike USB, vrata Ethernet, HDMI, zvočni vhod in izhod za nameček pa še video kamero VGA ločljivosti za video konference.

Zraven prenosnika GoNote kupec dobi pisarno Kingsoft Office za Android in 5 GB prostora v spletnem disku Box.net. Seveda pa lahko vse skupaj nadgradimo s poljubnimi programi in storitvami iz spletne trgovine Google Play. Lepota take skromne zasnove je cena - septembra bo GoNote v Veliki Britanji na voljo za 150 angleških funtov, po sedanji menjavi približno 188 evrov, kar je le delček tega, kar bi odšteli za navaden prenosnik z Windowsi ali celo Linuxom.

http://www.ergoelectronics.com/products/10inch-gonote-touchscreen-android-4-netbook-gnt10#.UDTU7tbN-N_

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji