Objavljeno: 14.5.2017

Androidni telefon z zaslonom 2,45 palca?

Bili so časi, ko se je »kakovost« telefonov, pa tudi njihova cena, merila s tem, kako majhen je bil telefon. Da, manjši kot je bil telefon, boljši je bil, pa dražji tudi. Toda to so bili časi »nepametnih« telefonov, kjer je bil zaslon uporabljen bolj ali manj le za prikaz spiska telefonskih stikov oz. telefonskega imenika. Danes velja, da je »najboljši« tisti telefon, ki je najhitrejši in ima največji telefon. Najnovejši Samsung Galaxy S8+ ima zaslon z diagonalo kar 6,2 palca in marsikomu med nami se ne zdi prav nič prevelik.

Morda pa ni vse tako zelo črno/belo? Apple že verjame (in dokazuje), da obstaja tržišče tudi za uporabnike, ki imajo radi zaslone, ki niso preveliki in uspešno prodaja iPhone SE z zaslonom diagonale štirih palcev. Kaj pa manj, bi šlo?

Podjetje Unihertz pravi, da bi – njihov telefon Jelly ima zaslon z diagonalo le 2,45 palca, na njem pa teče Android 7. Prototipi so že narejeni, podjetje pa se je po sredstva za proizvodnjo zateklo na Kickstarter. Osnovni model bo imel 1 GB pomnilnika in 8 GB shrambe, model Pro pa bo imel te vrednosti podvojene. V obeh bo procesor s štirimi 1,1 GHz jedri A53 in baterija zmogljivosti 950 mAh. Za današnje telefone so bolj običajne vrednosti okoli 3000 (in celo do 5000) mAh, vendar majhen zaslon z ločljivostjo le 240 × 432 pik pač porabi veliko manj energije kot 5- ali 6-palčne pošasti z ločljivostmi 2560 × 1440 pik. Telefon bo seveda omogočal 4G (LTE) povezljivost, GPS in Bluetooth imel sprednjo iz zadnjo kamero in bo razširljiv s karticami microSD.

Na tržišče naj bi prišel avgusta, osnovni model naj boi stal 109 dolarjev, model Pro pa 125 dolarjev.

 

P8GFczQLorw

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji