Objavljeno: 9.5.2005

Apache Lenya 1.2.3

Organizacija Apache Software Foundation (ASF) je po komaj dveh mesecih razvoja predstavilo novo in pomembno različico orodja Lenya, ki služi za upravljanje spletnih vsebin. Odprtokodni projekt Lenya 1.2.3 temelji na arhitekturi java/XML ter ogrodju Apache Cocoon 2.1.7, omogoča pa upravljanje in urejanje spletnih vsebin, nadzor pretoka opravil in različic dokumentov ter časovno razporejanje objav vsebin.

Spletni urejevalnik paketa Lenya nudi podoben videz strani, kot jo vidimo v spletnem brskalniku.

V primerjavi z dosedanjimi različicami je največja novost urejevalnik vsebin, ki deluje v načinu WYSIWYG, uporabniki pa ga lahko uporabljajo neposredno na spletnih straneh. Uporabnik vidi na vrhu zaslona le preprost menu, sicer pa je videz urejanih podatkov povsem enak kot videz spletne strani v brskalniku. Za razliko od drugih programov Lenya samodejno prireja vnose predvideni spletni shemi, kar odpravlja potrebe po večkratnem popravljanju, da vsebina ustreza želeni obliki.

Orodja za učinkovito upravljanje spletnih strani.

Nova različica prinaša tudi druge pomembne spremembe, denimo izboljšave v orodjih za upravljanje večjega števila strani. Lenya omogoča zdaj opravljanje spremembe na več straneh hkrati, preprostejše premikanje strani v hierarhiji spletnega mesta in preprosto preimenovanje. Avtorji pa pripravljajo že novo različico, ki jo bo mogoče razširjati z novimi gradniki in funkcionalnostmi, tesneje pa bo tudi povezana z ostalimi programi organizacije Apache.

Za pomoč pri urejanju spletnih vsebin so na voljo priročni menuji prek desne miškine tipke.

http://www.apache.org

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji