Objavljeno: 31.8.2006

APEK oglobil Telekom zaradi diskriminatornega obravnavanja

Agencija za pošto in elektronske komunikacije (APEK) je pred kratkim izdala odločbo, s katero je oglobila Telekom Slovenije zaradi diskriminatornega obravnavanja ponudnikov internetnih storitev T-2 in Siol. Po besedah direktorja agencije Tomaža Simončiča, gre sicer za tri primere, tako da skupna globa za Telekom znaša 15 milijonov tolarjev, za odgovorno osebo, to je predsednika uprave Telekoma, pa 750.000 tolarjev.

Po pojasnilih Simoniča gre za primere, ko so morebitnim uporabnikom storitev T-2 ob njihovih poizvedbah na Telekomu povedali, da priklop iz takšnih ali drugačnih tehničnih razlogov ni možen, nedolgo po tem pa so jim omogočili priklop na Siol. Ta je, kot je znano, Telekomova hčerinska družba in vodilni slovenski ponudnik internetnih storitev. Simonič je sicer mnenja, da bo takšnih primerov še nekaj.

Direktor podjetja T-2 Matevž Turk je za časnik Finance pojasnil, da so to le prvi trije primeri, ki so jih prijavili že pred nekaj časa. Takih in podobnih primerov zavrnitev je po trditvah T-2 še zelo veliko, ocenjujejo celo, da od 10.000 do 20.000. Številne naj bi bile neutemeljene, zato preučujejo tudi možnosti odškodninskega zahtevka proti Telekomu.

http://www.apek.si

http://www.telekom.si

http://www.t-2.net

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji