Objavljeno: 21.4.2006

APEK opozarja

Kljub temu da Vega počasi ugaša svoje omrežje in da je umaknila vse tožbe proti slovenskim podjetjem in slovenski državi, nekaterim še vedno povzroča težave, in sicer svojim strankam, ki bodo najkasneje 31. maja, ko bo omrežje dokončno ugasnjeno, to nehali biti. Okoli 27.000 naročnikov Vege po vsej verjetnosti ne bo moglo obdržati svoje telefonske številke, ko bodo presedlali k drugemu operaterju mobilnih storitev.

Agencija za pošto in elektronske komunikacije (APEK) je namreč ugotovila, da bi bil način prenosa številk, kot ga ponuja Vega, nezakonit, zato je onemogočila izvajanje (nepopolnega) prenosa. Uporabniki, ki bi se odločili zanj, bi bili prikrajšani za klice v (nekdaj lastno) Vegino omrežje, bili bi nedosegljivi za klice ostalih Veginih uporabnikov, na težave pa bi naleteli tudi v mednarodnem prometu.

Vega, ki odločitve Agencije ni komentirala, bi morala popolno prenosljivost zagotoviti že prvi delovni dan letošnjega leta, zakar je bila že dvakrat denarno kaznovana. Početje APEK pa najbolj obžaluje Si.mobil - Vodafone, ki je obstoječe uporabnike Vege z obsežno akcijo že povabi k sebi in jim obljubljal, da lahko obdržijo mobilne telefonske številke.

www.vega070.com

www.apek.si

www.simobil.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji