Objavljeno: 9.8.2006

Apek uvaja postopek nadzora nad Telekom

Agencija za pošto in elektronske komunikacije RS je uvedla postopek nadzora zoper Telekom Slovenije d. d. zaradi nameravanega dviga cen krajevne zanke in prostorov za skupno lokacijo za druge operaterje, ki končnim uporabnikom ponujajo dostop do javnega telefonskega omrežja in širokopasovni (DSL) dostop.

S pregledom stroškovnih izračunov Telekoma agencija ugotavlja, ali Telekom sam sebi zagotavlja krajevno zanko in ustrezne prostore za lastne storitve pod ugodnejšimi pogoji kot svojim konkurentom, s čimer bi lahko kršil obveznost enakega obravnavanja. Če se bo v postopku nadzora izkazalo, da načrtovani dvig medoperaterskih cen temelji na diskriminatornem razporejanju stroškov na stroškovne nosilce, mu bo agencija to podražitev prepovedala.

Agencija napovedan dvig cen krajevne zanke preučuje tudi v luči dejstva, da Telekom s 1. septembrom napoveduje podražitve na maloprodajnem trgu. Agencija želi v zvezi s tem poudariti, da vzporedne podražitve na grosističnih trgih, ki imajo za cilj ali posledico izrivanje konkurentov s trga, niso sprejemljive.

http://www.apek.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji