Objavljeno: 9.7.2010

Apple ima najpametnejšega šefa. In dizajnerja.

Ugledni ameriški 14-dnevnik za poslovneže Fortune je s pomočjo analize 100 strokovnjakov in svetovalcev objavil seznam najpametnejših oseb, ki delujejo na tehnološkem področju in jih razvrstil v deset kategorij.

Za najpametnejšega izvršnega direktorja je bil izbran Steve Jobs, ki po povratku leta 1997 izredno uspešno vodi podjetje Apple. Iz povsem računalniškega je podjetje razširil tudi na druga področja in dosegel tržno vrednost 250 milijard dolarjev, kar je več kot nekoč še pred nekaj leti veliko večji Microsoft.

V obrazložitvi je Jobs predstavljen kot vizionar, pop-ikona in nastopač, ki je iz predstavitve novosti svojega podjetja naredil prave praznike. Avtorji se niso izognili niti njegovemu diktatorskemu nadzoru podjetja.

Nagrajenec v kategoriji najpametnejši dizajner je še en Applov predstavnik, 43-letni Anglež Jonathan Ive, ki ga je kraljica Elizabeta II. pred leti odlikovala z redom britanskega imperija. Najpametnejši ustanovitelj je po mnjenju Fortuna Mark Zuckerberg (Facebook).

www.apple.com

http://money.cnn.com/magazines/fortune/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji