Objavljeno: 15.7.2010

Apple iPad 2 še letos?

Velik uspeh tabličnih računalnikov iPad naj bi družbo Apple spodbudil k hitrejšemu snovanju in predstavitvi novih različic, kot je bilo doslej običajno. V zadnjih nekaj letih je Apple, zlasti na področju mobilnih naprav, kot so iPhone in iPod, nove modele predstavljal skoraj natančno enkrat letno, v primeru iPada pa naj bi po nekaterih informacijah nove modele dočakali že konec letošnjega ali v začetku naslednjega leta.

Informacije o novih iPadih temeljijo na nekaterih dogodkih v Aziji, kjer Apple proizvaja iPade. Samsung, ki je dobavitelj zaslonov za iPade, naj bi komaj dohajal povpraševanje in Apple kot kaže išče alternativne dobavitelje, da bi izkoristil trenutno navdušenje kupcev. Apple naj bi za samo sestavo poleg družbe Foxconn kontaktiral vsaj še družbi Pegatron in Compal.

Od tam tudi podatki, da je Apple proizvajalce povprašal za ponudbo za proizvodnjo novih 9,7-palčnih, 7-palčnih in celo 5,6-palčnih modelov. Kaže, da bomo dobili tudi manjše izvedenke iPada, ki bodo zapolnili vrzel med sedanjim modelom in iPhonom. Manjši modeli naj bi ciljali predvsem na trg bralnikov elektronskih knjig, medtem ko bo sedanji 9,7-palčni usmerjen bolj v večpredstavnost. Apple naj bi osvežil tudi sedanji model.

Zagotovo bo ta dobil nov operacijski sistem iOS 4 (ali 4.1), govori pa se tudi o temu, da bo vendarle dobil video kamero in podporo za videokonferenčne storitve FaceTime. Možno je tudi, da bo iPad dobil zaslon s še večjo ločljivostjo (Retina display, kot pri iPhonu), zmogljivejši procesor in večji delovni pomnilnik (sedanji ima 256 MB, medtem ko ima že iPhone 4 danes 512 MB).

Apple seveda ne želi komentirati teh novic.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji