Objavljeno: 21.4.2010

Apple iPad 3G konec aprila, mednarodno sredi maja

Zaradi velikega povpraševanja po tabličnem računalniku iPad se je Apple znašel v nerodni situaciji, v kateri težko zadovolji pričakovanja uporabnikov, po drugi strani pa ne more več zavlačevati z napovedmi razpoložljivosti novih modelov in razpoložljivosti izven ZDA. Zaradi negodovanja zlasti tistih, ki so svoje iPade s podporo mobilnim omrežjem 3G že naročili, je Apple dokončno potrdil, da bodo prvi kupci svoje izdelke dobili 30. aprila. Tisti, ki novi modeli naročajo šele zdaj, bodo prišli na vrsto šele po 7. maju. Hkrati so napovedali, da bodo prednaročila v Avstraliji, Kanadi, Franciji, Nemčiji, Italji, Španiji, Švici, Veliki Britaniji in na Japonskem začeli zbirati 10. maja.

Mednarodni iPadi bodo strojno rahlo spremenjeni, da bodo ustrezali zakonskim zahtevam posameznih držav. Bo pa novi iPad WiFi+3G precej dražji od tistega zgolj s podporo za WiFi. Cene se bodo v ZDA gibale med 629 in 829 dolarji proti 499 do 699 za dosedanji model. Mednarodne cene še niso določene.

Apple je v prvem tednu po predstavitvi iPada prodal več kot pol milijona izdelkov in bi po ocenah analitikov lahko letos prodal skupno kar 10 milijonov iPadov. Prodaja strojne opreme pa je le del zgodbe. Uporabniki so ob iPadu dobesedno planili po vsebinah. Prodanih je bilo že 600.000 elektronskih knjig, uporabniki pa so na teh pol milijona tablic prenesli že 3,5 milijonov aplikacij - v povprečju torej kar sedem na vsak prodani iPad.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji