Objavljeno: 27.10.2004

Apple iPod Photo in U2 Edition

Apple se je na izziv številnih novih konkurenčnih prenosnih predvajalnikov digitalne glasbe odzval z novimi modeli iPod, ki podpirajo tudi prikaz fotografij. Apple iPod Photo ima tako vgrajen barvni LCD zaslon, ki zna prikazati 65.536 barv, na katerem zna prikazati digitalne fotografije v zapisu JPEG.

Na računalnikih Macintosh je mogoče fotografije sinhronizirati s programom iPhoto, na PC področju pa iPod Photo sodeluje s programi Adobe Photoshop Album, Photoshop Elements, zna pa tudi prenašati slike iz poljubnih imenikov, kot je My Pictures.

Sicer ima iPod Photo vgrajene vse glasbene funkcije, kot dosedanji modeli predvajalnikov iPod, na računalnik pa ga je mogoče priključiti prek vmesnikov USB 2.0 ali firewire. Na voljo ste dve različici predvajalnika in sicer taka z diskom 40 GB za ceno 500 dolarjev ter večji z diskom 60 GB in ceno 600 dolarjev.

Sočasno s iPodom Photo je Apple predstavil tudi posebno različico običajnih predvajalnikov iPod, ki je posvečena znani irski skupini U2 in njihovemu novemu glasbenemu albumu "How to Dismantle an Atomic Bomb". Predvajalnik se razlikuje predvsem po črni barvi ohišja in tipkami, ki so rdeče obarvane, na zadnji strani pa so tudi gravirani podpisi članov U2.

Na voljo bo le v različici z 20 GB, stal pa bo 50 dolarjev več od navadnih predvajalnikov, vendar bodo kupci dobili enako visok popust za nakup celotne glasbene kolekcije U2, ki bo na voljo v spletni trgovini iTunes. Apple je sočasno predstavil tudi EU različico trgovine U2, ki bo na voljo v Avstriji, Belgiji, Finski, Grčiji, Nizozemski, Italiji, Luksemburgu, Španiji in na Portugalskem. Cena posamezne skladbe bo cent manj kot 1 evro, za začetek pa bo na voljo okoli 700.000 skladb.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji