Objavljeno: 25.7.2018 11:00

Apple izdal popravek za težave z novimi MacBook Pro

Včeraj smo poročali o tem, da se najnovejši MacBook Proji z vrhunskim procesorjem Intel Core i9 očitno pregrevajo, zaradi česar se procesor upočasni, rezultat pa je (zelo drag) prenosnik, ki je v resnici počasnejši kot lanski model z nazivno počasnejšim procesorjem Core i7.

Apple je tovrstna poročila vzel zelo resno in se takoj obrnil na Youtuberja Dave Leeja, ki je težavo prvi podrobno raziskal. Rezultat je popravek za macOS, ki težavo odpravlja. Kot kaže, je bila programska napaka kriva, da se je procesor prehitro upočasnjeval, četudi za to ni bilo prave potrebe. Kot kaže grafikon procesorjeve frekvence in temperature med večjedrnim delovanjem, ki so ga (med drugimi) naredili pri CNET, je sistem redno upočasnjeval delo, po popravku pa tega ne počne več. Delovna frekvenca je sedaj stabilna, temperatura pa tudi, četudi je nekoliko višja kot prej. Različni preizkuševalci hkrati ne poročajo, da bi prenosnik zaradi popravka (zaradi ventilatorjev) morebiti postal glasnejši.

Delovna frekvenca in temperatura pred in po popravku. Foto: CNET.

Dave Lee poroča, da MacBook Pro z i9 njegov video v Adobe Preimere sedaj naredi približno enako hitro, kot ga je še nekaj dni nazaj naredil – v hladilniku. Hkrati opozarja na dejstvo, da so tanki prenosniki s procesorjem i9 (kamor sodi tudi MacBook Pro) seveda še vedno počasnejši od debelih in glasnih specializiranih igralnih strojev z Windows in z enakim procesorjem i9. Slednji zaradi boljšega hlajenja zmorejo celo frekvence do 5 GHz, med tem ko tanki modeli tega ne zmorejo.

UTguywiC9aw

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji