Objavljeno: 30.5.2011

Apple MacBook Air z ARMom?

Sodeč po različnih virih se hitro bliža čas, ko bo Apple predstavil naslednjo generacijo ultralahkih prenosnikov MacBook Air. Novi modeli bodo po vsej verjetnosti vsebovali najnovejši Intelov procesor Sandy Bridge, zelo verjetno pa tudi podporo za vmesnik Thunderbolt. Po možnosti bodo še tanjši in lažji od dosedanje generacije.

Toda kljub temu večino razprav povzroča namig, da Apple vzporedno naskrivaj preizkuša tudi različico prenosnika s procesorjem A5, torej z jedrom ARM, ki ni združljivo s sedanjo generacijo računalnikov MacBook in z operacijskim sistemom OS X. Nekateri viri iz Japonske naj bi že videli delujoč prototip, vendar niso potrdili, ali prenosnik uporablja modificirani OS X ali morda celo iOS, torej sistem, znan iz iPhonov in iPadov.

Uporaba iOS se po drugi strani zdi povsem verjetna, saj Apple ogromno vlaga prav v razvoj te različice operacijskega sistema, ki prav tako izhaja iz jedra OS X. Nekaj podobnega načrtujejo tudi tekmeci, denimo HP, ki operacijski sistem WebOS napoveduje tudi za prenosne in morda celo namizne računalnike.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji