Objavljeno: 17.5.2006

Apple MacBook

Apple Computer je predstavil dolgo pričakovan prenosnik MacBook s procesorjem Intel Core Duo in s svetlečim 13-palčnim zaslonom z razmerjem slike 16:10. Po ocenah izdelovalca naj bi bil 5-krat hitrejši od iBooka in 4-krat hitrejši od 12-palčnega PowerBooka, ki se s tem dejanjem počasi umikata s tržišča.

Skupaj z že prej predstavljenim 15-palčnim in 17-palčnim MacBook Projem, novi MacBook zaključuje Applov prehod na Intelove procesorje med prenosniki. Odslej vsi nosijo oznako MacBook, imajo vgrajeno videokonferenčno kamero iSight in priložen Apple Remote s programsko opremo Front Row.

MacBook je na voljo v treh modelih: dva v beli barvi s 60 GB trdega diska in s procesorji 1,83 GHz in 2,0 GHz ter en v črni, ki ima prav tako procesor s frekvenco 2,0 GHz, a z 80 GB trdega diska. Vsi prenosniki vsebujejo 512 MB pomnilnika DDR2 SDRAM, Intel Graphics Media Accelerator 950, magnetni napajalnik MagSafe, izhod Mini-DVI, AirPort Extreme za brezžični internet in podpirajo Bluetooth 2.0. Posebnost MacBooka je tudi v tem, da bodo lahko uporabniki sami zamenjevali trdi disk. Cene prenosnikov so 1100, 1300 in 1500 dolarjev.

Sočasno s predstavitvijo prenosnika MacBook je Apple tudi zvišal frekvence 15-palčnih MacBook Pro, in sicer na 2,16 GHz ter 2,0 GHz.

http://www.apple.com/macbook/macbook.html

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji