Objavljeno: 13.6.2011

Apple načrtuje "vesoljsko ladjo"

Če ste se spraševali, kaj namerava narediti Apple z milijardami dolarjev, ki jih je zaslužil z rekordno prodajo izdelkov v zadnjih letih, postaja vsaj za del te vsote zdaj nekoliko bolj jasno. Medtem, ko je večina sosedov v Silicijevi dolini krčila svoje nepremičnine zaradi gospodarske krize, je Apple potihem kupoval zemljišča v soseski. Tako so od družbe HP kupili kar okoli 92 hektarjev veliko zemljišče, na katerem želijo postaviti svoj novi dom.

In to ne kar kakršenkoli dom, temveč velikansko krožno zgradbo, ki nekatere spominja na vesoljsko ladjo in v kateri naj bi bilo prostora, pozor, za kar 12.000 ljudi. V ta namen so najeli nekaj najboljših svetovnih arhitektov. Ti so pripravili načrt za velikansko zgradbo, ki bo pa po drugi strani zelo ekološko usmerjena. V zunanjosti in notranjosti ovala bo namreč park, ki bo povsem izničil učinek velikanskih betonskih in steklenih površin. Celoto naj bi poleg tega energijsko napajali s sončnimi elektrarnami in naravnim plinom. Povrh vsega naj bi Apple za 60% povečal število dreves, ki so sedaj na kupljenih parcelah.

Župan mesteca Cupertino, kjer je sedež družbe Apple, je že dal zeleno luč za projekt, ki bo dokončan menda do leta 2015. Za Apple bo to velikanski skok - sedanji sedež podjetja premore prostor "le" za 2.800 ljudi, zato je Apple bil doslej prisiljen najemati in kupovati prostore drugod po mestu. Po novem naj bi bili vsi vitalni deli podjetja (z izjemo proizvodnje in podatkovnih centrov) na enem mestu.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji