Objavljeno: 18.3.2009

Apple najavlja iPhone Software 3.0

Apple je po napovedi na posebnem dogodku razvijalcem programske opreme predstavil novosti, ki jih bo prinesla nova generacija programske opreme za mobilne telefone Apple iPhone in v dobršni meri tudi za prevajalnike iPod Touch. Hkrati so objavili razvojna orodja, ki odklepajo čez 1.000 novih programskih funkcij (API), ki nove ali pa so bile doslej nedokumentirane in nedosegljiv za programerje.

Čeprav seznam novosti tretje generacije OS še ni dokončen, bo iPhone končno dobil orodja za kopiranje in lepljenje (copy& paste), možnost prebiranja pošte in vnosa besedil v vodoravnem položaju zaslona ter poseben način povezovanja drug z drugim (peer to peer), kjer bo mogoče vzpostaviti omrežno povezavo z drugimi telefoni (recimo za skupinske igre). Novost je tudi možnost nakupovanja kar v okviru posamezne aplikacije, programsko dostopati do priključenih dodatkov, podprli so potisni način sinhronizacije podatkov. Izboljšave so še pri delu z zemljevidi, večpredstavnih sporočilih, bluetooth zdaj podpira stereo zvok, iskalnik bolje išče podatke v telefonu. Izboljšana je možnost prenosa zapiskov (Notes) na osebne računalnike, vgradili so funkcijo za zamenjavo skladbe s stresanjem telefona. Spisek novosti se seveda nadaljuje.

Pri Applu za zdaj še vedno trdijo, da bo nova programska oprema v začetku poletja na voljo za obstoječe izdelke, ne omenjajo pa možnosti predstavitve nove generacije telefonov, čeprav je glede na pretekle izkušnje to dokaj verjetno.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji