Objavljeno: 12.7.2008

Apple odprl iTunes trgovino s programsko opremo

Po večih mesecih dela je Apple dokončal trgovino s programsko opremo, namenjeno njegovim izdelkom iPhone ter iPod. Čeprav je sprva kazalo, da bo Apple prodajal zgolj svoje aplikacije, so se odgovorni (po velikem pritisku javnosti) na koncu le premislili in omogočili tudi prodajo aplikacij drugih podjetij in razvijalcev. Tako je na iTunes App Store, kot se spletna trgovina imenuje, že ob splavitvi moč najti 500 programskih rešitev, ki Applovim izdelkom zvišujejo vrednost v očeh uporabnika.

V spletni prodajalni tako najdemo številne aplikacije, med katerimi trenutno prednjačijo igre, izobraževalni programi, programi za mobilno trgovino in izboljševanje produktivnosti. Dobra novica je ta, da je okoli četrtina programov brezplačnih, med preostalimi pa jih velika večina stane slabih 10 ameriških dolarjev, kar je ugodna cena.

Za dolvleko programov iz iTunes App Store je potrebno le obiskati stran z osebnega računalnika z nameščenim programom iTunes (potrebna je zadnja aktualna različica 7.7), prenesti aplikacijo in jo sinhronizirati z napravo iPhone/iPod.

S spletno prodajo uporabnih programov za svoje izdelke, je Apple konkurentom v svetu pametnih mobilnih naprav zadal dober udarec in zanimivo bo videti njihove reakcije v boju za ohranjanje tržnega deleža.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji