Objavljeno: 19.7.2005

Apple: pol milijarde skladb in načrti za video

Apple je s svojo spletno trgovino glasbe iTunes dosegel pomemben cilj, saj so nedavno zabeležili nakup z zaporedno številko 500 milijonov. Apple glasbo v digitalni obliki prodaja kot za med, saj so prodajo podvojili (z 250 milijonov skladb) v manj kot pol leta. Za ilustracijo rasti dovolj pove podatek, da so za prvih 50 milijonov prodanih skladb rabili 11 mesecev.

Med tem pa so se močno okrepile govorice, da se Apple intenzivno pripravlja na predstavitev predvajalnikov iPod in prenove pripadajočega servisa iTunes, ki bodo omogočali tudi predvajanje video posnetkov. Apple naj bi sprva na video iPodih ponujal predvsem glasbene video posnetke, za katere menda že ima dogovor. Sočasno skušajo pridobiti dovoljenje za predvajanje nekaterih zabavnih oddaj ameriške televizijske produkcije, vendar naj bi pogajanja tu trajala še nekaj časa.

Analitiki menijo, da je vse to le uvertura za bolj drzne cilje - prodajo filmov prek interneta v digitalni obliki. Apple je ubral nekoliko počasnejši pristop zlasti zaradi tega, ker želi partnerje prepričati, da mehanizmi zaščite avtorskih pravic delujejo. Po nekaterih podatkih naj bi Apple Video iPode predstavil že septembra.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji