Objavljeno: 30.1.2002

Apple predstavil dvoprocesorski Power Mac G4

Po vzgledu grafičnih postaj PC so se tudi pri Applu odločili narediti sistem z dvema procesorjema. Nov Power Mac G4 poganjata kar dva procesorja PowerPC G4 s taktom 1 GHz, računalnik pa poleg tega odlikuje najnovejša NVidiina grafična kartica GeForce4 z 64 MB pomnilnika DDR, ki je proizvajalec uradno sploh še ni predstavil. Za dodatno zmogljivost delovanja procesorja je poskrbljeno tudi z 2 MB DDR predpomnilika L3.

Dualni Power Mac G4 zmore obdelati kar 15 gigaflopov operacij, kar naj bi po podatkih proizvajalca pomenilo kar 72 odstotno hitrejše obdelovanje operacij v Adobejevem Photoshopu in preko 300 odstotno hitrejše kodiranje zapisa v DVD video kot pri delovnih postajah s 2 GHz procesorjem Pentium 4.

Pri Applu so tudi predstavili Power Mace G4, ki delujejo z 933 MHz in 800 MHz PowerPC G4 procesorji. Vsi novi modeli so na voljo z enoto SuperDrive za zapisovanje DVD-jev in CD-jev in podpirajo prikaz slike na dveh monitorjih. Nameščena imajo operacijska sistema Mac OS X in 9 za združljivost s starejšimi programi, priloženo pa vso programsko opremo za urejanje večpredstavnostnih vsebin po kateri so Applovi računalniki znani, torej iTunes 2, iMovie 2, iDVD 2 in še nekatere druge.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji