Objavljeno: 28.7.2010

Apple predstavil novo strojno opremo

Apple je včeraj predstavil kopico nove strojne opreme, med katerimi najdemo hitrejše namizne računalnike iMac, zmogljivejše delovne postaje Mac Pros, večji zaslon Cinema Display, zunanjo sledilno ploščico Magic Trackpad in celo polnilnik za baterije.

Računalniki iMac imajo izboljšane procesorje in grafične kartice, obenem pa lahko hkrati uporabljajo trde in negibljive (SSD) diske. Mac Pros je na voljo z do dvema 6-jedrnima procesorjema Xeon (skupaj 12 jeder), izdelanima v 32-nanometrski tehnologiji (Westmere).

Apple je iz programa umaknil svoje 24- in 30-palčne zaslone in uvedel 27-palčni Cinema Display z ločljivostjo 2560 x 1440 pik. Cena: 999 dolarjev.

Magic Trackpad je sledilna ploščica, kot jo najdemo v Applovih prenosnikih, le da gre tokrat za 80% večjo zunanjo napravo, primerno za uporabo v računalnikih iMac in Mac Pro. Deluje tudi kot tipka, zato lahko nadomesti miško, povezuje se preko protokola bluetooth, napaja pa se iz baterij AA.

Morda je Apple prav zato in ker enake baterije uporablja tudi v brezžičnih miškah in tipkovnicah predstavil še polnilnik za baterije.

www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji