Objavljeno: 16.10.2024 05:00 | Teme: apple

Apple pripravlja pol cenejši Vision Pro

Po poročanju Bloomberga se že prihodnje leto obeta cenejša inačica Applovega naglavnega kompleta Vision Pro, ki tudi zaradi visoke cene 3500 dolarjev ni uspel prepričati množic, temveč je ostal nišni izdelek. Novinec bo skoraj dvakrat cenejši, zato Apple načrtuje boljšo prodajo.

Letos bo Apple prodal približno 500.000 enot Vision Pro, kar je precej manj od pričakovanj. Zato bodo prihodnje leto izdali verzijo, ki bo stala okvirno 2000 dolarjev. Ta bo imela skromnejši procesor, cenejše materiale in manko nekaterih funkcij, denimo EyeSighta (ki na zunanji del očal nariše oči). Tudi ločljivost bo menda manjša.

Medtem pa teče tudi razvoj prave druge generacije Vision Pro, ki pa bo nared šele leta 2026. Ta bo imela hitrejši procesor, sicer pa bo v bistvu enaka. Še leto pozneje, torej 2027., pa bo Apple izdal pametna očala, ki bodo podobna kot Metina Ray-Ban, ter tudi AirPods s kamero. Odločitev je logična – Apple tehnologijo že ima, ker jo je razvil za Vision Pro, zato jo mora sedaj monetizirati.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji