Objavljeno: 3.7.2010

Apple priznava napako v iPhonih 4

Apple je s posebnim sporočilom uporabnikom telefonov iPhone 4 priznal, da je naredil napako glede posredovanja informaciji o slabem sprejemu telefonskega signala. Toda priznanje so obrnili v nepričakovano smer. V nasprotju z domnevami, da je nekaj narobe z vgrajeno anteno ali elektroniko v iPhonu 4, Apple zdaj trdi, da so naredili napako v formuli, ki prikazuje moč signala s pomočjo črtic na zaslonu.

Nekateri uporabniki naj bi bili zaradi tega zavedeni, da imajo polno moč signala, med tem ko je v resnici ta bila precej manjša. Uporabniki so pred tem sumili, da gre za napako v anteni in na spletu se je celo razvnela debata, da iPhone 4 ne smemo držati na nekaterih mestih (črnem pasu na vrhu telefona), če želimo imeti čim boljši doseg. Nekateri so se pritoževali, da novinec omogoča precej slabši domet kot predhodne generacije. Apple v nasprotju trdi, da so testi pokazali ravno obratno, boljši sprejem, kot pri modelih 3G in 3GS.

Apple namerava program za izračunavanje moči signala popraviti in ga ponuditi strankam kot brezplačni popravek, ki so ga razvili s priporočili partnerskega podjetja AT&T. Kljub temu nekateri menijo, da s tem zadeva ni povsem razčiščena. Kažejo predvsem na dejstvo, da je Apple ravno v času razkritja težav objavil oglase za inženirje z izkušnjami na področju anten.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji