Objavljeno: 19.10.2001

Apple z začasnimi izboljšavami prenosnikov

Apple bo predstavil nadgradnje svojih prenosnikov Titanium PowerBook G4 z novim procesorjem PowerPC 7440, ki je pravzaprav mobilna izvedba procesorja PowerPC G4 7450. Nove različice procesorjev taktom 600 in 700 MHz bodo nadomestile trenutno serijo 7410.

Procesorji bodo podpirali tudi hitrejše, 133 MHz vodilo in predpomnilnik velikosti 256 KB v samem procesorju, delovali pa bodo pri nižji napetosti, le 1,5 volta, a hkrati porabili skoraj 100 odstotkov več energije, kar 13,4 W. Analitike skrbi kako bo to vplivalo na segrevanje notesnika in še bolj na porabo energije. Ker bodo novi računalniki opremljeni z enako zmogljivim akumulatorjem, bo za vzdrževanje delovanja pri petih urah potrebno energijo prihraniti drugje.

Vendar pa si večina poznavalcev Applovega razvoja s tem ne beli glave, saj so procesorji serije 7440 le vmesni člen pred popolnoma prenovljenimi procesorji za prenosnike, ki jih bo Apple po vsej verjetnosti predstavil v začetku naslednjega leta na konferenci Macworld v Tokiu. Nov procesor z delovnim imenom Apollo in oznako 7460 je predstavnik tretje generacije Motorolinih procesorjev PowerPC G4. Apollo naj bi obljubljal takte okrog 1,33 GHz, bolj dovršen sistem za upravljanje z energijo, izdelan pa naj bi bil v 0,13 mikronski tehnologiji.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji