Objavljeno: 20.7.2011

Apple zopet rekordno

Apple je objavil poslovne rezultate za drugo letošnje četrtletje, s katerimi so zopet presegli tudi najbolj drzne napovedi. Podjetje je v treh mesecih ustvarilo 28 milijard dolarjev prihodkov, kar je skoraj 82% več kot v enakem obdobju pred letom dni. Ob tem so še povečali maržo pri prodaji izdelkov in s tem dosegli dobiček v višini 7,31 milijarde dolarjev, domala dvakrat več kot lani.

Prodajne številke so impresivne: 20,34 milijonov prodanih telefonov iPhone (+142%), 9,25 milijonov iPadov (četrtletje pred tem le 4,69 milijona). Še bolj zanimivo je, da je Apple prodal bistveno več tablic iPad, kot osebnih računalnikov Mac (3,47 milijonov enot), tako da ni več dileme, kakšen učinek ima iPad na osebne računalnike.

Apple ob tem še vedno beleži padec prodaje predvajalnikov iPod, ki so jih prodali 20% manj kot v enakem obdobju lani, vendar so celotne prodajne številke še vedno zelo visoke - prodali so jih 7,54 milijonov. Za Apple je obenem prodaja izven ZDA vse bolj pomembna, saj tu proda okoli 62% svojih proizvodov in storitev. Na tiskovni konferenci je Apple tudi napovedal, da bo še ta teden začel s prodajo naslednje različice operacijskega sistema Mac OS X Lion.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji