Objavljeno: 26.8.2014 02:00

Applov iPhone 6 razkrit?

Do uradne predstavitve novega telefona Apple iPhone 6 sta še manj kot dva tedna, a kaj, ko je kitajskemu operaterju China Telecom po nerodnosti v javnost spolzela reklamna slika za nov telefon. Kot je razvidno iz slike, so bila skoraj vsa dosedanja ugibanja o telefonu bolj ali manj točna. Šestica bo torej precej bolj zaobljena, kot predhodniki.

V zadnjih dneh se seveda kopiči količina podatkov, kaj vse naj bi vseboval novi vrhunski telefon. Po novem lahko dodamo, da bo očitno najzmogljivejša različica telefona vsebovala kar 128 GB pomnilnika Flash. Največ negotovosti je okoli podatka, ali bo iPhone 6 končno dobil podporo za vmesnik NFC. Ne glede na to pa je skoraj zagotovo, da bo Apple s telefoni podprl digitalno denarnico in mobilna plačila, saj se v zadnjih mesecih intenzivno pogovarja s kartičnimi družbami.

Še vedno pa ostajajo odprta ugibanja, ali bo Apple hkrati predstavil tako 4,7 kot 5,5 palčno različico ter ločljivosti teh zaslonov. Prav tako ni znano, ali bodo posamezni modeli imeli safirno steklo namesto dosedanjega Gorilla Glass, saj ima Apple menda kar veliko preglavic s kakovostjo proizvodnje. Zadnje informacije navajajo, da morda 5,5-palčni model zato ne bo prišel v prodajo vse do začetka leta 2015. Prav tako se govori, da bo novi iPhone nekoliko dražji od predhodnika, v povprečju za 100 dolarjev na primerljivo različico, ki jo nadomešča.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji