Objavljeno: 16.8.2011

Applov patent proti prstnim odtisom

Apple si zamišlja prihodnost zaslonov na dotik, na katerih prstni odtisi ne bodo več vidni, kot danes. Podjetje, ki je znano po pogostih prijavah različnih patentov, je nedavno podalo vlogo o metodi, ki omogoča odstranitev pristnih odtisov, kar precej moti številne uporabnike tabličnih računalnikov in pametnih telefonov.

Opisana metoda temelji na uporabi snovi, ki je odporna na oljne oziroma mastne odtise (oleofobna), kar sicer ni povsem novo zamisel, je pa zato novost način, kako se jo nanaša na zaslon. Sodeč po inženirjih družbe Apple naj bi uporabljali poseben sistem za fizični nanos uparjene snovi na površino zasnova. Za uparjenje naj bi uporabljali poseben plin shranjen pod pritiskom v mini rezervoarju.

Apple je že doslej pri zaslonih uporabljal posebne snovi odporne na mastne odtise, vendar je težava v temu, da se snov razmeroma hitro razgradi oziroma izrabi, zaslon pa s tem postane vedno bolj umazan. Nov patent naj bi zaščito periodično nanašal na zaslon in s tem skrbel za čistočo. Po nekaterih namigovanjih bi novi iPhone 5 že utegnil vsebovati tovrstno tehnologijo.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji