Objavljeno: 1.4.2013 01:00

Applov telefon prihodnosti

Medtem, ko Apple pripravlja naslednike današnjega telefona iPhone 5, najverjetneje izboljšani model 5S in povsem nov, manjši in cenejši model iPhone Mini, vloge v patentne urade razkrivajo proizvajalčevo razmišljanje za še bolj oddaljeno prihodnost.

Nedavni zahtevek za podelitev patenta in priložena skica razkrivata, da Apple razmišlja o radikalno drugače oblikovanem telefonu, ki uporablja zaobljen zaslon in izredno tanke robove. Po tej plati je bistveno drugačen od sedanjih ploskih telefonov.

Ukrivljen zaslon na dotik naj ne bi bil le modni trik, temveč bi uporabniku ob ogledu dajal občutek globine v prikazani sliki, podobno kot danes skušajo postoriti 3D zasloni. Povrh vsega naj bi nov telefon bil povsem brez mehanskih tipk, temveč bi pod zakrivljeno površino vseboval dodatna tipala za krmiljenje telefona. Denimo drsnik za glasnost, ki bi bil postavljen čez celoten rob telefona.

Danes je težko verjeti, da skica v patentnem zahtevku predstavlja dejanski izdelek, toda v preteklosti so prav na podlagi tovrstnih skic nastali skoraj identični izdelki. Najboljši primer je denimo tablica iPad.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji