Objavljeno: 1.5.2006

Applova skupščina delničarjev

Na letni skupščini delničarjev podjetja Apple kot ponavadi ni bilo predstavitev novih izdelkov. A predsednik uprave podjetja, Steve Jobs, je prihajajoče izdelke opisal kot "najboljše, kar je doslej videl v življenju", kar nakazuje, da Apple v kratkem pripravlja neko večjo novost.

Na vprašanje nekega delničarja, kaj točno je za pričakovati, Jobs ni želel odgovoriti. Na zahtevo nekega delničarja, da naj Apple izdela celostni medijski center za snemanje videa in uporabo posnetkov na računalnikih, pa je odvrnil, da ga slišijo "jasno in glasno". Sodeč po teh izjavah, bi lahko bil prihajajoči izdelek prav medijsko središče.

Poleg tega je Jobs na skupščini priznal, da prehod na Intelove procesorje podjetje začasno stane nekaj dodatne izgube, saj kupci praviloma počakajo na nov izdelek, z Intelovim procesorjem. Vendar je poudaril, da se bo strategija podjetju dolgoročno izplačala, in pohvalil prenosnike MacBook Pro, ki so zdaj na voljo tudi s 17-palčnim zaslonom.

Larry Fahn, nekdanji predsednik okoljske organizacije Sierra Club, je opozoril, da nedavno predstavljen Applov program za reciklažo računalnikov ni zastavljen dovolj pogumno in da je Apple recikliral le 2,4 odstotka računalnikov, prodanih v zadnjih sedmih letih (npr. Dell pa 10 %). Jobs je odgovoril, da je Sierra Club Apple nedavno uvrstil med 10 okolju najbolj prijaznih podjetij in da morda že prihodnje leto v ponudbi podjetja ne bo več niti edinega izdelka z monitorji CRT, ki so okoljsko najbolj oporečni.

Steve Jobs

www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji