Objavljeno: 19.8.2002

Applove delovne postaje odslej z dvema procesorjema

Apple je predstavil novo linijo namiznih računalnikov PowerMac, ki bi morala ugledati luč sveta že na julijskem MacWorld Expu v New Yorku. Vsi računalniki imajo po dva procesorja PowerPC G4, višje so tudi frekvence - od 867 MHz do 1.2 GHz. Računalniki so zasnovani na arhitekturi, s katero se ponaša Applov prvenec med strežniškimi rezinami, Xserve. Podprto je do 2 GB pomnilnika DDR s frekvenco 333 MHz. Za grafiko skrbi najnovejša ATI-jeva grafična kartica Radeon 9000 Pro s 64 MB pomnilnika DDR (razen pri najpočasnejšem sistemu s kartico nVidia GeForce4 MX). Vgrajen je disk velikosti od 60 GB do 120 GB.

Na disku je nameščen operacijski sistem Jaguar, najnovejša različica Mac OS X (10.2). Hitrejša modela bosta imela vgrajeno enoto SuperDrive (kombinirana enota DVD-ROM/CD-RW v najcenejšem modelu). Vsak novi PowerMac bo imel dva priključka firewire in štiri vrata USB (dva na računalniku in dva na tipkovnici). Modela s procesorjema 867 MHz (1700 dolarjev) in 1 GHz (2500 dolarjev) sta že na voljo, 1.25 GHz model (3300 dolarjev) pa bo v prodaji v drugi polovici septembra.

Applov edini računalnik z vgrajenim monitorjem s katodno cevjo, eMac, bo na voljo tudi v različici z enoto SuperDrive za 1500 dolarjev. Cenejša različica s kombiniranim pogonom CD-RW/DVD-ROM stane 1100 dolarjev. Dobra novica prihaja tudi za kupce računalnikov iMac z zaslonom LCD. Apple je namreč pocenil modela s 15-palčnim zaslonom. Tako sedaj stane model z enoto CD-RW 1300 dolarjev, model s kobinirano enoto CD-RW/DVD-ROM pa 1500 dolarjev.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji