Objavljeno: 17.4.2007

Applove video novosti

Apple je na konferenci ameriškega državnega združenja radijskih in televizijskih mrež National Association of Broadcasters predstavil novo različico zbirke orodij za profesionalno obdelavo videa, Final Cut Studio 2.

Final Cut Studio 2 sestavlja 6 programov, osrednji pa je urejevalnik videa Final Cut Pro 6, ki zdaj podpira Applov format ProRes 422 za delo z nekomprimiranimi posnetki v kakovosti HD pri enaki velikosti datotek kot pri SD. Final Cut Pro 6 omogoča tudi delo s posnetki v različnih zapisih in z različno hitrostjo sličic v eni časovnici.

Motion 3 vsebuje novo 3D-okolje za izdelavo grafik v treh razsežnostih, Soundtrack Pro 2 prinaša nova orodja za obdelavo več posnetkov hkrati, prostorsko mešanje in usklajevanje zvoka s sliko, Compressor 3 pa omogoča napredne možnosti kodiranja in pretvarjanja med zapisi v paketu.

Prenovljen je tudi DVD Studio Pro 4.2 za pripravo vsebin za plošče DVD in HD DVD, povsem novo pa je orodje Color, ki je namenjeno profesionalnemu delu z barvami in zagotavljanju skladnosti barv. Final Cut Studio 2 bo v ZDA na voljo maja za ceno 1300 dolarjev, nadgradjna iz prejšnje različice pa bo stala 500.

Apple je predstavil tudi nov program Final Cut Server, ki deluje skupaj s Final Cut Studiom 2 in omogoča upravljanje z vsebinami ter avtomatizacijo delovnega procesa za profesionalce s področja postprodukcije in oddajanja videa.

Final Cut Server bo v ZDA na voljo poleti za 1000 dolarjev za licenco oz. 2000 za 10 licenc, cena in dostopnost na našem trgu pa še nista znani.

http://www.apple.com/finalcutstudio/

http://www.apple.com/finalcutserver/

http://www.nab.org/

http://www.nabshow.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji