Objavljeno: 23.8.2012

Archos 101 XS vnaša svežino

Podjetju Archos je treba priznati vztrajnost in voljo, da je v razmeroma kratkem času predstavilo cel kup različnih tabličnih računalnikov. Toda najnovejši 101 XS, prvi član tako imenovane Gen10 XS generacije, je brez dvoma najboljši primerek iz te hiše doslej.

Gre za 10,1-palčni model, ki je debel komaj 8 milimetrov in tehta 600 gramov. Celoto poganja procesor ARM Cortex A9 (dvojno jedro) s taktom 1,5 GHz in dodatnim koprocesorjem SGX544 za grafiko. Glavni pomnilnik je velik 1 GB, pomnilnik FlashRAM pa 16 GB, ob tem pa lahko celoto razširimo s karticami microSD (do 128 GB).

Zaslon ima ločljivost 1280 x 800 pik, vgrajena je web kamera z ločljivostjo 1,3 milijonov pik. Poleg vmesnikov USB in HDMI lahko računamo še na bluetooth ter Wi-Fi, 3G opcija pa za zdaj ni predvidena. Pomembno je, da ima Archos 101 XS Android 4.0, jamčijo pa hitro nadgradnjo na 4.1.

Toda najpomembnejša novost, ki tablico razlikuje od drugih, je priloženi magnetni pokrov, ki je hkrati tipkovnica in stojalo. Trdijo, da pokrov celoti doda komaj 5 mm debeline, toda zaradi tega bistveno večjo uporabnost. Cena novega Archosa, ki bo na voljo od septembra, bo okoli 380 evrov, pri čemer je treba poudariti, da je tipkovnica vključena v ceno. Kasneje se bodo temu modelu pridružila še cenejša (in manjša) Archos 97 XS in Archos 80 XS.

http://www.archos.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji