Objavljeno: 21.9.2009

Archos prehiteva tekmece

V pričakovanju na tablični računalnik družbe Apple in ob novih predvajalnikih Apple iPod ter Microsoft Zune HD je mali francoski proizvajalec Archos predstavil nov tablični računalnik Archos 5, ki po tehničnih lastnostih prekaša tekmece. Archos 5 Internet Table je zasnovan na operacijskem sistemu Google Android, ponaša pa se z doslej najbolj popolno večpredstavno podporo. Za začetek ima precej večji zaslon kot tekmeci, saj Archosov meri po diagonali 5 palcev in ponuja ločljivost 800 x 480 pik (iPod premore 270 x 480, Zune HD pa 320 x 480 pik).

Archos 5 se izkaže tudi kar se tiče pomnilniškega prostora. Na voljo so različice z 8, 16 in 32 GB vgrajenega pomnilnika Flash RAM, posebnost pa je različica, ki je nekoliko debelejša (20 namesto 10,2 mm), vendar premore kar 500 GB velik disk sposojen iz prenosnih računalnikov. Povrh je vgrajena reža za kartice microSD, ki dodaja do 32 GB pomnilnika. Opcijsko je lahko vgrajen TV sprejemnik z vgrajeno funkcijo snemanja programov, premore pa tudi radijski sprejemnik. Tu je še vmesnik HDMI, ki omogoča na zunanjem zaslonu prikazati video posnetke v visoki ločljivosti in zapisih H.264, WMV in MPEG-4.

Za komunikacijo z okoljem sta navoljo vmesnika Wi-Fi in bluetooth. Za razliko od tekmecev je tu vgrajen sprejemnik GPS, kar celoto spremeni v priložnostno navigacijsko napravo, ko je to potrebno. Bogat pa je tudi nabor programske opreme. Poleg spletnega brskalnika in drugih pripomočkov v sistemu Android, je Archos poskrbel za unikatne programe, kot so DroidIn, Ebuddy IM, Twidroid, Deezer, Dailymotion, QuickPedia, ThinkFree Mobile, Moov, CraigsPhone in drugi, ki so dosegljivi prek nove trgovine AppsLib Store. V Evropi bo na voljo tudi spletna trgovina z glasbo Mewbox, ki obljublja čez 4 milijone skladb brez sistema DRM. V prodaji bo od septembra s cenami od 220 do 400 evrov.

http://www.archos.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji