Objavljeno: 25.9.2001

Aster prodan

Po tem, ko je Hermes Plus prodal družbo HPC Avtotehni in napovedal, da se bo bolj posvetil sistemski integraciji, smo lahko pričakovali tudi kakšen nakup. Zgodilo se je presenetljivo hitro, saj je Hermes Plus le nekaj tednov po prodaji HPC objavil, da namerava kupiti podjetje Aster. S tem bo Hermes Plus še dodatno okrepil svoj položaj enega vodilnih sistemskih integratorjev v Sloveniji in jadranski regiji, v katero sodijo države nekdanje Jugoslavije in Albanija. Število zaposlenih v družbi Hermes Plus in pridruženih družbah se bo z omenjeno pridružitvijo povečalo na več kot 300, vodstvo podjetja Aster pa bo prevzel Matej Kranjc, ki se je v podjetje vrnil po službovanju v IBM Slovenija. "Vrnil sem se, ker sem si zaželel novih izzivov," pravi novi stari direktor Astra.

In kaj bosta obe podjetji pridobili s pridružitvijo? "Optimizirali bomo prodajne in nabavne kanale ter racionalizirali poslovanje, sicer pa bomo še naprej delali tisto, kar najbolje znamo - razvijali programsko opremo ter ponujali celostno aplikativno, sistemsko in omrežno podporo uporabnikom," poudarja Kranjc. V Astru je 73 zaposlenih, večinoma visoko kvalificiranih kadrov, o odpuščanju pa zaenkrat ne razmišljajo. Družba Aster bo za zdaj ostala samostojna, podrobnosti prihodnje organizacije skupine Hermes Plus in njene vpetosti v avstrijski S&T pa bodo nane pozneje, je povedal Kranjc.

Družba Hermes Plus, ki je imela lani za več kot 12 milijard tolarjev prometa in 220 milijonov tolarjev dobička, bo v svojo ponudbo zajela tako programske kot strojne rešitve podjetja Aster in ponudbo razširila z geografskimi informacijskimi sistemi in sistemi za logistiko, okrepila pa bo tudi elektronsko poslovanje, bančništvo, poslovno inteligenco, poslovno-informacijske sisteme in sistemske integracije.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji