Objavljeno: 28.2.2012

Asus med telefoni in tablicami

Asus je med tistimi proizvajalci, ki vidijo prihodnost v čedalje tesnejšem sodelovanju in celo združevanju pametnih telefonov in tablic. Prav na tem področju so objavili dokončno podobo in tehnične značilnosti telefona Asus PadFone, ki se lahko z dodatki spremeni v tablico ali celo priložnostni prenosnik. V osnovi gre za telefon z operacijskim sistemom Android 4.0, procesorjem Snapdragon S4 z dvojnim jedrom, 16 do 64 GB pomnilnika Flash in predvsem 4,3-plačnim zaslonom AMOLED z ločljivostjo qHD. Ne gre pozabiti na bogato opremo, med katero so bluetooth 4.0, HDMI, GPS, fotoaparat z 8 milijoni pik in podpora za omrežja HSPA+ do 42 Mb/s.

Toda resnična novost je to, da lahko telefon debeline 9,2mm vgradimo v ohišje tabličnega računalnika z 10,1-palčnim zaslonom. S pomočjo lastno razvite tehnologije Dynamic Display telefon samodejno zazna večji zaslon in prikaže sliko v polni ločljivosti, seveda brez potrebe po vnovičnem zagonu. Če vam zaslon na dotik ni dovolj, lahko na celoto nataknemo že dodatno alfanumerično tipkovnico po vzoru tablic Asus Transformer. PadFone bo na voljo menda že aprila. Cene samega telefona in dodatkov zanj pa žal še niso razkrili.

Asus je prikazal tudi dve novi tablici. Pod imenom Trasformer Pad Infinity se skriva novi največji model, ki se lahko pohvali z 10,1-palčnim zaslonom IPS+ pri ločljivosti kar 1920 x 1200 pik. Za nameček ima boljše video kamere (8 in 2 milijona pik). Cena v ZDA naj bi znašala med 600 in 800 dolarji (brez DDV).

Za mnoge pa bo morda še bolj zanimiv najcenejši član družine Transformer - model Transformer Pad 300. Ta tablica bo nekoliko debelejša (9,9 namesto 8,3 mm) in iz cenejših materialov (plastika namesto aluminija), predvsem pa bo imela nekoliko slabši zaslon (IPS namesto IPS+), a še vedno pri ločljivosti 1280 x 800 pik. Prav tako bo na voljo le model s 16 GB Flash RAM. Toda uporabniki lahko tudi tu računajo z zmogljivim procesorjem Tegra 3. Cena? Menda smo 400 dolarjev. Seveda lahko tudi tu dokupimo dodatno tipkovnico.

Asus PadFone.

Asus Transformer Pad Inifinity.

Asus Transformer Pad 300.

http://www.asus.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji