Objavljeno: 3.3.2009

CeBit 2009: Asus predstavil nove izdelke

Generalni direktor ASUSa Jonney Shih je na tiskovni konferenci na CeBitu predstavil nekaj najzanimivejših novosti letošnjega leta in ki so, po njegovem prepričanju tudi najboljša ilustracija njihovega novega slogana, ki se v angleščini glasi "Inspiring Innovation. Persistent Perfection". Največje pozornosti so bili deležni trije izdelki oziroma skupine izdelkov. Nova je tako U in UX serija prenosnih računalnikov, ki jih poleg izjemno privlačne oblike, odlikujejo tudi osvetljena tipkovnica in sledilna ploščica, kar uporabnikom omogoča tudi udobno delo v temi. Za serijo UX je značilna še majhna teža in debelina. Serijo U pa poganjajo zadnji Intelovi Core 2 procesorji in imajo vgrajene diske do kapacijete 500GB in grafično kartico NVidia GeForce G150M z 512 MB pomnilnika.

Na piedestal je bil postavljen tudi že na CESu predstavljen Eee Keyboard PC, s katerem dokazujejo, da miniaturizacija res ne pozna meja. Gre za namizni računalnik, ki se v celoti skriva v ohišju tipkovnice in tehta manj kot kilogram. Izdelovalec cilja na domače dnevne sobe, saj ima izdelek tudi HDMI priključek.

Na morske školjke pa spominja oblika Eee PC 1008HA, ki se že spogleduje s prihajajočo turistično sezono in vabi obiskovalce plaž, da se namesto vodi in bližnjim posvetijo delu z računalnikom. Eee PC 1008HA ima debelino 2,54 cm in tehta manj kot 1.1 kilograma, zato bo več kot primeren za torbo z brisačami.

www.asus.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji