Objavljeno: 8.9.2009

Asus pripravlja bralnik za e-kjnige?

Sodeč po pisanju londonskega dnevnika Times naj bi Asus še v letošnjem letu predstavil prve bralnike za elektronske knjige, ki bodo umeščeni v priljubljeno blagovno znamko Asus Eee. Sodeč po podatkih, ki pa niso uradni, naj bi bila predvajalnika Eee Reader kar dva. Dražja različica bo morda imel kar dva zaslona, najbrž LCD, zagotovo pa v barvah, ki bosta omogočala prikaz do dveh strani knjige sočasno, združena pa bosta s pregibnim tečajem kot pri običajnih prenosnikih, s čimer naj bi oponašali odprto papirnato knjigo.

Zaslona naj bi omogočala prikaz vsebin v barvah, pri čemer pa prikaz ne bo omejen samo na digitalne knjig. Ker bo vgrajen vmesnik Wi-Fi, bo mogoče na enem zaslonu denimo prikazovati spletno stran, na drugi pa digitalno knjigo. Povsem možno je, da bo imel zmogljivejši bralnik še cel kup računalniških funkcij in funkcij večpredstavnih predvajalnikov, saj omenjajo video kamero, zvočnike in zaslonsko tipkovnico na enem od obeh vgrajenih zaslonov. Bralnik bi lahko bil oblikovno podoben prototipu, ki ga je Asus prikazal v začetku leta.

Poleg dvozaslonskega modela, ki bo po funkcijah in ceni tekmoval z dražjimi modeli Amazon Kindle, naj bi Asus prikazal še cenejši modeli, najbrž z enim zaslonom in predvidoma s tehnologijo digitalnega papirja e-ink. Podrobnosti o temu modelu so še bolj nejasne, razen dejstva, da Asus cilja na čim nižjo ceno, ki bo predvidoma precej nižja od 200 dolarjev.

http://www.asus.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji