Objavljeno: 9.9.2012

ASUS Vivo Tab: Transformerji z Windowsi 8

Podjetje ASUS je ob sejmu IFA 2012 predstavilo dva nova tablična računalnika za prihajajoče okolje Windows 8. Oba temeljita na podobni tehnični osnovi kot zdaj že znameniti hibridi Asus Transformer z okoljem Android, le da sta prirejana za Microsoftovo okolje. Tablici Vivo Tab in Vivo Tab RT sta namreč opremljeni z odstranljivo tipkovnico, seveda pa so v ospredju predvsem zasloni na dotik.

ASUS Vivo Tab ima vgrajen procesor Intel Atom, 2 GB pomnilnika in 64 GB veliko enoto SSD. V primerjavi z Andoridnimi rojaki ima večji, 11,6-palčni zaslon IPS+ z ločljivostjo 1366 x 768 pik. Priloženo je tudi pisalo Wacom, ki omogoča alternativo krmiljenju zgolj prsti in podpira celo zaznavo pritiska (do 1024 nivojev). Tablica je debela 8,7 mm in tehta 675 gramov, premore kakovostne zvočnike, fotoaparat z bliskavico in ločljivostjo 8 milijonov pik, dodatno video kamero za videokonference, posebnost pa je vgrajen vmesnik NFC.Priložena tipkovnica ima, tako kot pri Transformerjih, vgrajen dodatni akumulator, ki podaljšuje trajanje delovanja celote.

Po drugi strani pa je tablica ASUS Vivo Tab RT opremljena z drugačno tehnično zasnovo (procesor Arm) in okoljem Windows 8 RT. V tem primeru je nekoliko manjši tudi zaslon (10,1-palčni), a z enako ločljivostjo kot pri večjem bratu. Zaradi tega je tablica tudi rahlo tanjša (8,3 mm) in lažja (520 gramov). Celoto temelji na platformi Nvidia Tegra3, pomnilnik je tudi tu velik 2 GB, hrambi podatkov pa je namenjenih 32 GB. Z naloženim operacijskim. Zanimivo, da ima RT tablica skoraj enake vmesnike in opremo, kot večji brat, vključno z vmesnikom NFC.

Cene še niso znane.

http://www.asus.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji