Objavljeno: 3.3.2010

ASUS za igričarje

Okoli ASUS-ovega razstavnega prostora na sejmu CeBIT se vsak dan zgrinjajo nepregledne množice zvedavih pogledov. Največ zanimanja je za zmogljive igričarske računalnike, grafične kartice ter monitorje. Tudi ASUS se namreč že spogleduje s tretjo ločljivostjo.

Igričarske rešitve pri ASUS-u je moč hitro prepoznati po kratici ROG (Republic of Gamers), sestavlja pa jih vrsta naprednih osnovnih plošč in grafičnih kartic (tudi večprocesorskih). Poleg visokih zmogljivosti jih je moč prepoznati tudi po različnih dodatkih (oprema, igre ...) ter možnostih navijanja čez tovarniške nastavitve.

Največ pozornosti na CeBIT-u je tako deležna dvoprocesorska grafična kartica ARES, ki jo sestavljata dve grafični jedri iz Radeona HD5870 in je posledično najhitrejša grafična kartica na svetu. Precej pozornosti pa so osebnim računalnikom tokrat ukradli prenosniki, ne le zgolj prenovljena plejada modelov EEE Pc, temveč pravi igričarski prenosnik ASUS G51JX 3D, ki je prvi prenosni računalnik z vgrajeno rešitvijo Nvidia GeForce 3D Vision, kot takšen pa ponuja 3D-igranje »na poti«.

V tretji dimenziji je potekala tudi predstavitev novih monitorjev, saj modela ASUS VG236H in PG276H poleg polne visoke ločljivosti (Full HD) odlikuje tudi prikaz 3D-slike. Igre očitno v letošnjem letu resnično dobivajo novo (beri: dodatno) dimenzijo.

www.asus.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji