Objavljeno: 5.5.2010

Asus začenja s prodajo EeeKeyboard PCja

Asus je začel s prodajo zanimivega in neobičajnega osebnega računalnika EeeKeyboard PC, ki celotno elektroniko vsebuje v ohišju tipkovnice, nekako po vzoru osebnih računalnikov iz 80-ih let, kot je recimo Commodore 64. Nekaj desetletij kasneje je seveda elektronika precej bolj zmogljiva in v precejšnji meri inovativna.

EeeKeyboard PC tako podpira tehnologijo UWB (Ultra-Wideband) za brezžični prenos video signala na monitor ali televizor. Na razdalji do 5 metrov lahko brez težav prenašamo vse vključno z video posnetki z ločljivostjo 720p. Za ne-video prikaze je razdalja lahko celo 10 metrov. Druga inovacija je barvni zaslon občutljiv na večkratni dotik vgrajen na desni strani ob tipkovnici. Tega lahko uporabljamo tako namesto miške, krmiljenje programov z večkratnim dotikom kot tudi za prikaz namenskih menujev, trenutnih sporočil, elektronske pošte in drugih programsko nastavljivih podatkov.

Asusova novost temelji na procesorju Intel Atom N270, 1 G B RAM in hibridnemu pomnilniku - 16 GB Flash RAM in 320 GB diskom. Osnova je torej podobna drugim članom EeePC, pretežno netbookom. Med številnimi vmesniki velja omeniti, da ima EeeKeyboard PC vgrajen vmesnik HDMI, kar ga uvršča tudi med naprave za domači kino. Cena znaša 499 evrov.

http://www.asus.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji