Objavljeno: 19.5.2008

Asusove varne osnovne plošče

Asus je predstavil novo družino osnovnih plošč za osebne računalnike, pri katerih sta v ospredju fizična in podatkovna varnost. Nova družina Asus P5Q namreč vsebuje posebno zaščito pred statično elektriko, zaščito pred velikimi tokovi, dodatno pa tudi varno hrambo podatkov s šifriranjem podatkov na različnih nosilcih, kot tudi enostavno orodje za varnostne kopije.

Electrostatic Discharge Protection (ESD) je nova zaščita na nivoju elektronskih gradnikov, ki omogoča varno delovanje tudi pri statični elektriki preko velikosti 4 kV pri dotiku oziroma 8 kV prek zraka. S tem Asus precej presega minimalne določitve EU glede odpornosti na statično elektriko in na ta način bolje ščiti elektroniko, zlasti pri vmesnikih, kot je denimo USB. Elektronika na osnovni plošči je tudi dodatno zaščitena pred električnimi tokovi, ki so večji od nominalnih in so lahko posledica napačnega delovanja zunanje naprave, denimo zunanjega diska.

Poleg dveh zaščit pred fizično nevarnostjo plošče P5Q prinašajo orodje Asus Data Guardian, rešitev skladno s specifikacijo Trusted Platform Managamenet (TPM), ki omogoča hrambo podatkov na posebnih imenikih z uporabo šifriranja podatkov, kar lahko uporabimo tako na notranjih, zunanjih diskih in ključih USB. Drive Xpert pa je enostavno orodje za upravljanje varnostnih kopij podatkov na diske v računalniku, ki zmanjšuje kompleksnost tipično za to področje.

http://www.asus.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji